Beugel bewaren

Een beugel dragen vindt niet iedere jongere even fijn. Toch zal er, mits je in de toekomst een mooi recht gebit wil, een beugel moeten worden gedragen. Regelmatig zal een beugel, die wordt aangemeten door een orthodontist, niet de hele dag worden gedragen. Een aantal uren per dag of nacht zal voldoende zijn. Om een beugel op de juiste wijze op te bergen is een beugel bewaarbakje een prima oplossing.
Beugelbakje.nl
De webwinkel beugelbakje.nl, heeft beugel bewaarbakjes die je overal en altijd mee kunt nemen. Naar school of naar je werk, heb je altijd wel een ruime tas bij je waar het bakje in past. Een beugelbakje hoort tegen een stootje te kunnen en moet niet bij de eerste beste gelegenheid, wanneer je tas iets te hard op de grond terechtkomt, openspringen. Beugelbakje.nl heeft hoogwaardige kwaliteitsbakjes die je beugel goed beschermt tegen stoten en vallen. Een bakje wat gemaakt is van glad materiaal zodat bacteriën geen kans krijgen. Een goed afgesloten bakje waar je veilig je dure beugel in kunt opbergen.

Hygiëne

Als het gaat om je tanden en kiezen is hygiëne een eerst vereiste. Een beugel bewaarbakje zorgt voor de juiste hygiëne. Je beugel zit luchtdicht afgesloten zodat vervelende bacteriën geen kans krijgen.
Een beugel die je uit je mond kunt nemen zal altijd onderhevig zijn aan bacteriën en andere ongerechtigheden. De uitneembare beugel heeft een aantal vormen. De plaatbeugel, blokbeugel, invisalign en de nachtbeugel. Draag je een beugel overdag, dan zal deze na elke maaltijd moeten worden gepoetst. Ook je tanden zullen dan gepoetst moeten worden.


Natuurazijn
Een beugel kan op een dag, tandsteen gaan vertonen. Het beste is om de beugel in je beugelbewaarbakje in een laagje azijn te laten weken. Draag je de beugel niet in de nacht, dan is deze tijd prima om de kalkaanslag te laten verdwijnen. Wel goed daarna poetsen en afspoelen.


Mondspoeling
Extra hygiëne bereik je om je mond één keer per dag goed te spoelen met een mondspoelmiddel. Niet direct na het tandenpoetsen doen maar op een ander tijdstip.


Beugel maximaal dragen
Er wordt meestal aangeraden je beugel maximaal te dragen, dus zoveel mogelijk. Er zijn echter momenten dat dit niet verstandig is. Bijvoorbeeld tijdens sporten is het slim om je beugel veilig op te bergen in een bewaarbakje. Ook wanneer je bijvoorbeeld gaat eten is het prettig om je beugel veilig op te bergen.


Nog meer mogelijkheden
Er zijn nog talloze mensen die een prothese of frame in hun mond hebben. Ook zij zijn gebaat met een hygiënisch bakje voor hun kunsttanden. Het is verstandig om een kunstgebit ‘s nachts uit te doen om de mond tot rust te laten komen. Een bewaarbakje is dan een uitkomst!


Beugel bewaarbakje schoonhouden
Om je beugel op de juiste manier op te bergen heeft een schoon bewaarbakje de voorkeur. De bewaarbakjes van beugelbewaarbakje.nl, mogen gewoon in de afwasmachine. Je weet dan zeker dat alle bacteriën gedood zijn en je met een gerust hart je beugel kunt opbergen.